Фијат 500Л са седам сjедишта од маја

Aгенције
Фијат 500Л са седам сjедишта од маја

Крагујевац - Министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић изјавио је данас да ће компанија Фијат аутомобили Србија у Крагујевцу у мају почети серијску производњу модела 500 Л са седам сједишта, а продаја ће кренути на љето, јавио је Танјуг.

Динкић је послије обиласка фабрике, пошто је њему и премијеру Дачићу премијерно приказана верзија 500Л са седам сједишта, рекао да ће ова фабрика у Крагујевцу запослити још неколико стотина нових радника.

Динкић је навео и да се размишља о томе да се модел 500Л, који је сада скуп за спрско тржиште, понуди купцима у нашој земљи по специјалним попустима.

Он је напоменуо и да ће ове године једна петина српског извоза ићи из ФAС-а, и да је та компанија испунила све обавезе.
Премијеру и министру показана је радна верзија аутомобила, а због чињенице да је ријеч о индустријској тајни - тај модел за сада неће бити приказан јавности.

Генерални директор компаније Фијат аутобомобили Србија Aнтонио Ћезаре Ферара изјавио је да је Фијат у ту фабрику уложио милијарду евра, да ће у другој половини године аутомобил 500Л да се извози и на америчко тржиште, као и да ће производња бити проширена на модел 500Л са седам сједишта.

- Тренутно се у фабрици производи пуним капацитетом - рекао је Ферара и истакао да ће производња бити проширена и на модел 500Л са седам сједишта, чији прототип је данас представљен премијеру Ивици Дачићу и министру финансија и привреде Млађану Динкићу.

Он је додао да 500Л са седам сједишта има дизел мотор 1,6 и ради на метан.

- У реконструкцију производних погона уложено је 850 милиона евра, а у најмодернију опрему још око 150 - рекао је Ферара и подсетио да је до краја прошле године у фабрици произведено укупно 30.000 стандардних аутомобила 500Л.

Наглашавајући да се 99 одсто укупне производње извози, Ферара је рекао да се у овој години планира производња од 110 до 180 хиљада аутомобила.

Колико ће тачно бити произведено зависи од захтјева тржишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана