“Ферари” забиљежио рекордну продају у 2011. години

Agencije
“Ферари” забиљежио рекордну продају у 2011. години

РИМ - Италијански произвођач луксузних аутомобила “Ферари” забиљежио је рекордну продају у 2011. години, с приходом већим од 2,3 милијарде евра, успркос тешкој економској ситуацији, преносе агенције.

- Можемо бити сасвим задовољни - изјавио је предсједник Ферарија Лука ди Монтеземоло, наглашавајући да су ти резултати постигнути захваљујући новим улагањима упркос тешкоћама с којима се суочава привреда Европе.
Укупан приход компаније порастао је прошле године 17 одсто, од продаје око 7 200 спортских аутомобила у свијету, јавила је италијанска новинска агенција “Анса”.
Управа “Ферарија” процјењује да ће испоруке наставити расти у наредном периоду и да ће се проширити на 58 земаља од Азије до Јужне Америке, иако се може очекивати успоравање раста прихода на традиционалним тржиштима као што су Европа и Сјеверна Америка због финансијске кризе.
“Ферари” је прошле године продао око 500 аутомобила само у Кини, што је за 300 више него 2010. године. Кина ће, како се процјењује, тако бити треће по величини тржиште италијанске компаније, послије Америке и Њемачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана