ФБиХ заинтересована за снабдијевање гасом

Агенције
ФБиХ заинтересована за снабдијевање гасом

Бањалука - Федерација БиХ заинтересована је за сигурно снабдијевање потребним количина гаса које ће омогућити пројекат изградње крака "Јужни ток" кроз Републику Српску, поручено је на састанку министра индустрије, енергетике и рударства Жељка Ковачевића са директором компаније "БХ гас" Аднаном Кресом и вршиоцем дужности директора "Гас Реса" Слободаном Пухалцем.


Ковачевић је истакао да ће се обезбјеђењем потребних количина гаса за цијелу БиХ омогућити гасификација индустријских зона и додатна производња струје и топлотне енергије из гаса, а тиме и убрзати економски развој Републике Српске, ФБиХ и Брчко дистрикта, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Српске.

Он је подсјетио да је Брчко дистрикт у ранијим контактима већ исказао интерес за укључење у пројекат изградње крака гасовода "Јужни ток" кроз Републику Српску.

Једна од тема данашњег састанка је била и могућност рјешавања питања дуга за преузети гас Фабрике глинице "Бирач" Зворник.

На састанку је договорено да ће се наредне активности остваривати кроз непосредне контакте и сарадњу предузећа "Гас рес" и "БХ гас".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана