ФБиХ очекује грчки сценарио

Глас Српске
ФБиХ очекује грчки сценарио

САРАЈЕВО - Предсједник Савеза самосталних синдиката БиХ Исмет Бајрамовић упозорава да Федерацију БиХ, уколико власти не почну испуњавати договор, на прољеће очекује грчки сценарио.

Он је најавио да ће, уколико власти ФБиХ не испуне бар половину од 40 захтјева из споразума који је прије више од годину потписао са предсједницима четири политичке партије из коалиције "Платформе", на прољеће избити велики раднички протести, преносе агенције.

Барјамовић наглашава да се у Грчкој догодила експлозија незадовољства радника јавних служби које су најјаче када је ријеч о заштити права радника, те да тренутно обустављени штрајк државних службеника у ФБиХ показује да и БиХ иде сличним путем.

Предсједник Асоцијације послодаваца БиХ Ремзо Бакшић сагласан је да ће доћи до радничких немира у случају да власти не учине ништа на стварању амбијента у којем ће се инвестирати, отворити нова радна мјеста и повећати конкурентност компанија на међународном тржишту.
Економски експерт Спољнотрговинске коморе БиХ Дуљко Хасић сматра да власт треба хитно да дјелује и спријечи социјалне немире, настале због тренутне ситуације, у којој се БиХ налази у вријеме проблема у оквиру еврозоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана