Фабрика прехрамбене индустрије Требиње два: Двије линије у погону, посао за 100 радника

Ратомир Мијановић
Фабрика прехрамбене индустрије Требиње два: Двије линије у погону, посао за 100 радника

Требиње - Линије за производњу дјечије хране и за прераду какао зрна пуштене су јуче у рад, чиме је заокружен производни циклус у новоизграђеној Фабрици прехрамбене индустрије "Требиње два", која је дио концерна "Свислајон Таково".

Предсједник концерна "Свислајон Таково" Родољуб Драшковић рекао је да је у Фабрици прехрамбене индустрије "Требиње два" запослено више од стотину, а да ће им ускоро бити потребно још 350 радника.

- Приоритет ће имати породице у којима ниједан члан није запослен. Политика неће имати никаквог утицаја при запошљавању. Не интересује ме ко је у којој политичкој партији. Ја сам привредник и политика ме не занима. Чак је пожељно да будући радници нису припадници ниједне странке. Једино ме интересују рад и дисциплина - рекао је Драшковић, демантујући гласине да је наложио отпуштање више радника из ове фабрике.

Он је најавио нове пројекте за развој прехрамбене индустрије у Херцеговини, истичући да ће тиме бити отворена и нова радна мјеста.

- Прехрамбена индустрија је из године у годину све успешнија и нећемо се зауставити на постојећим производним програмима. Сигурно је да ћемо и убудуће запошљавати раднике у прехрамбеној индустрији - истакао је Драшковић и додао да ће концерн "Свислајон Таково" упоредо развијати и друге дјелатности, као што је производња процесне опреме и столарије у фабрици "ИАТ Стандард".

Значајан број радника биће ангажован и на пројекту "Град сунца", за чију је изградњу купљена и тешка механизација.

- Радови на пројекту "Град сунца" на простору Драженске горе напредују планираном динамиком. Моја замисао је да то буде пример лепог, уређеног и модерног града у Европи, који ће имати и клинички центар, аеродром, хотеле и друге туристичке садржаје. Ове године у тај пројекат инвестираћемо око 20 милиона КМ. Врло сам задовољан подршком градоначелника и служби Градске управе, које ми у свему професионално излазе у сусрет - истакао је Драшковић.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић рекао је послије разговора са Драшковићем да је Одјељење за социјалну заштиту Градске управе већ утврдило списак на којем је око 700 социјално најтежих случајева, а да је међу њима 70 најприоритетнијих за збрињавање.

- Веома сам задовољан што је власник концерна "Свислајон Таково" обећао да ће се укључити у ову причу - казао је Вучуревић и додао да то очекује и од других привредних субјеката у граду.

Стаж ће бити повезан

Родољуб Драшковић је казао да је "Индустрија алата Требиње" у прошлој години пословала без губитка. Он је обећао да ће радницима повезати стаж, напомињући да нико из те фабрике није отишао на биро или у пензију без повезаног стажа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана