Фабрика дувана Сарајево се затвара 31. марта?

Танјуг
Foto: arhiva

САРАЈЕВО - Фабрика дувана Сарајево (ФДС) престаје са радом 31. марта, када се покреће процес ликвидације овог предузећа, тврди Мухамед Авдагић, предсjедник Синдиката запослених у пољопривреди, прехрамбеној и дуванској индустрији Босне и Херцеговине.

"Све игре око ФДС-а се завршавају и све бивше федералне владе сносе дио одговорности за гашење ове фабрике са традицијом од 130 година. У овој фабрици је прије рата радило 3.000 људи, а сада је остало свега 150 радника, а и они ће остати без посла за 50 дана", рекао је Авдагић за портал Фактор, преноси Бизнисинфо.ба.

Додао је да ће радницима бити уручени откази и да ће добити отпремнину чији износ за сада није познат, те да ће на послу остати око пет радника из Управе, како би завршили процес ликвидације

Према рјечима Авдагића, урушавање ФДС-а наставило се 2016. године, када је влада Федерације БиХ продала свој удио од 39,9 посто аустријској компанији ЦИД Адријатик Инвестментс, која је дјеловала у сарадњи са гигантом дуванске индустрије Бритиш Американ Тобаком, наводи се у тексту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана