Евродизел ускоро на већини пумпи

Драгана Ћосић
Евродизел ускоро на већини пумпи

БAЊA ЛУКA - "Евродизел" из Рафинерије у Броду ускоро би требало да се нађе у продаји на већини бензинских пумпи у Републици Српској, али и на неким пумпама у ФБиХ.

За сада се бродски "евродизел" може купити на "Петроловим" пумпама, а власници осталих бензинских пумпи најавили су да ће ово гориво сигурно набавити.

Директор бензинске пумпе "Нешковић" у Бијељини Миро Шкиљевић рекао је да ће се "евродизел" из Брода на њиховим пумпама наћи чим Рафинерија нафте пусти нове количине овог горива.

У "Крајинапетролу" кажу да ће се бродски "евродизел" наћи на њиховим пумпама, али нису могли да прецизирају када би то могло бити.

У ОМВ-у су истакли да ће "евродизел" из Брода сигурно набавити, али такође нису прецизирали када.

У "Енергопетролу" кажу да тренутно чекају податке руководиоца подручних бензинских станица о томе да ли су грађани заинтересовани за куповину домаћег "евродизела".

- У понуди имамо неколико врста "евродизела" из увоза. Aко се укаже потреба за овим горивом, набавићемо и "евродизел" из Брода - додали су у "Енергопетролу".

И већина осталих бензинских пумпи у Српској најавила је скору продају "евродизела" из бродске рафинерије.

У "Петроловим" пумпама кажу да се бродски "евродизел" за сада добро продаје и да је његова цијена 1,47 марака по литру.

Цијене

Цијене горива у РС тренутно су стабилне и до краја мјесеца не очекују се њихове промјене, рекао је предсједник Удружења увозника и дистрибутера нафте и нафтних деривата РС Вукашин Војиновић.

- Овај период је доста стабилан када су цијене у питању. Робе има довољно - казао је Војиновић.

М. Ч.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана