Еурокрем се сели у Требиње?

Агенције
Еурокрем се сели у Требиње?

Београд -- Од 357 прехрамбрених артрикала колико се у Такову производило у тренутку приватизације, сада се производи само десетак, каже Јовица Царевић.

Према ријечима Царевића, предсјчедника Одбора СПС-а у Горењем Милановцу, 3.100 радника остало је без посла у Такову.

Од Владе Србије затражено је да преиспита приватизацију ПИК Таково у Горњем Милановцу и да заустави селидбу фабрика у Требиње, односно производњу еуро крема, чипса и ратлука, речено је у Општинском одбору СПС-а.

Царевић је истакао да власник Родољуб Драшковић таквим радом угрожава и буџет општине Горњи Милановац, јер се од "Такова" остварују веома
мали приходи, а то предузеће је раније било водећи произвођач хране у Србији.

"То је класична лоповска приватизација јер је 'Таково', када је приватизовано 2003. године, од надлежних агенција процењено на 98 милиона долара а продато је за три милиона евра, а само у залихама робе и производа била је много већа вредност ", рекао је Царевић.

Сада је у "Такову", који послује у оквиру система "Свислајон", запослено 750 радника а јуче је отказе добило њих 30, због чега је упућен захтјев влади Србије и агенцијама да хитно преузму сву документацију и да се изврши ревизија приватизације.

Директор "Такова" Мирослав Јовичић агенцији Бета је рекао да је потпуно нетачно да се погони из Горњег Милановца пресељавају у Требиње, јер, како је истакао, "да је тако, не би се улагало у нове производне линије".

Подсјетимо, љетос је било стрепње у Такову послије селидбе фабрике "Свислајона" из Хрватске у БиХ. Родољуб Драшковић је објавио да напушта Србију, али да ће његова фабрика слаткиша наставити производњу у Србији. Према свему судећи, план се није промјенио.

Драшковић је у јулу ове године угасио производњу јафа кекса у Сиску и пренио производњу тог производа у Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана