Етихад одобрио објављивање уговора

Агенције
Етихад одобрио објављивање уговора

Београд - Компаније из Уједињених Арапских Емирата "Етихад ервејз" и "Ел Равафед" дале су сагласност да се објелодане сви чланови уговора које су склопиле са Владом Србије, сазнаје Радио-телевизија Србије.

Премијер Србије Александар Вучић најавио је раније да ће сутра бити објављен уговор са "Етихадом" о приватизацији "ЈАТ ервејза", али да ће тек бити одлучено на који начин.

Вучић је истакао да нема шта да крије у вези са овим уговором.

"За разлику од неких, немам шта да кријем и поносан сам на чињеницу да нисам украо ништа и да радим за своју земљу и свој народ најбоље што могу", рекао је Вучић.

Из Владе Србије данас је најављено да ће се Вучић сутра у 18.00 часова одржати конференцију за новинаре у Прес сали Владе Србије.

Национална авиокомпанија Уједињених Арапских Емирата "Етихад ервејз" је приватизацијом дијела српске авио-компаније "ЈАТ ервејз" постала сувласник у новоформираној авиокомпанији "Ер Србија" у којој има власнички удио од 49 одсто.

Када је ријеч о уговору са емиратском компанијом "Ер Равафед", са њом је Влада Србије почетком јула одлучила да оснује заједничко привредно друштво за развој пољопривреде.

Приликом потписивања уговора објављено је да ће Србија у заједничкој компанији имати 20 одсто власничког удјела и неће имати обавезу инвестирања, док је, са друге стране, партнер из Уједињених Арапских Емирата на себе преузео обавезу улагања 140 милиона евра у наредне четири године.

Тада је саопштено да ће прво улагање новооснованог предузећа бити куповина дијела имовине два пољопривредна друштва у реструктурирању "Бачка" из Сивца и "Јадран" из Нове Гајдобре у износу од 22 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана