Ер Србија шири мрежу летења

РТС
Ер Србија шири мрежу летења

Београд - "Ер Србија" планира проширење мреже летења у 2014, преноси РТС. У плану летови за Бејрут, Варну, Софију, а није искључено поновно успостављање везе са САД.

Иако авио-компанија "Ер Србија" већ лети у 27 градова Европе и свијета, доласком првих пилота некадашњег ЈАТ-а обучених за лет на "ербасу - А 319" у Новој години се планира проширење мреже летења и повратка на аеродроме САД и Канаде, јавља Радио-телевизија Србије.

Већ сада авионима "Ер Србије" грађани могу да одлете на 27 дестинација, а од Нове године најављује се још више могућности, па и успостављање линија са Сједињеним Америчким Државама и Канадом. У јануару се очекују и први пилоти бившег ЈАТ-а који су одшколовани за нови тип авиона "ербас А 319".

Формирање нове компаније "Ер Србија" подстакло је српску цивилну власт да што прије направи већи број уговора са многим земљама о успостављању ваздушног саобраћаја.

Тренутно се преговара са вазудухопловним властима Саудијске Арабије, Јапана, Јужне Африке, Индонезије, Сејшела, Бахреина, Омана, Јордана и Сингаупра.

Ти уговори омогућују и "Ер Србији" да се на тим тржиштима појави послије дестина година паузе. Свакако најатрктивнији линија би била за САД, али тренутно немамо категорију један, коју захтјевају америчке ваздухопловне власти, што бисмо могли лако да вратимо од прољећа.

"Ми смо добили потврдан одговор од америчких ваздухопловних власти да су они спремни и најавили су свој долазак у марту месецу, јер они имају своје планове за годину дана унапред и директорат је спреман да све потребне папире да на увид и да учини све да се та категорија један коју смо изгубили опет врати", каже Милан Живановић, в.д. директора Дирекције цивилног ваздухопловства Србије.

У "Ер Србији" кажу да ће се експанзија отварања нових линија наставити одмах послије нове године.

"Планирамо да прво летимо за Бејрут, затим за Варну, Софију, а после тога могуће је и за Каиро али не знам како се тамо одвија политичка ситуација. Свакако мораћемо још много да се потрудимо да створимо своју мрежу", каже Дане Кондић, генерални директор "Ер Србије"

Што се тиче чатрер летова, они ће слиједеће године са "Ер Србијом" бити много сигурнији када је ријеч о поласку и доласку са дестинације и угодни за путнике којима се дешавало да по неколико сати чекају авион бившег ЈАТ-а који треба да дође са линије. Сада компанија има на располагању 16 авиона и много се лакше одвија саобраћај.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана