Ер Србија најављује нове линије, више летова и авиона

Aгенције
Ер Србија најављује нове линије, више летова и авиона

Београд - Национална авиокомпанија Србије - Ер Србија, чије је ребрендирање из Јат Ервејз-а у току, најавила је данас нове дестинације, повећање броја летова на линијама ка којима већ лети, и почетак програма обнове флоте замјеном авиона Боинг 737-300 летјелицама Аирбус 319.

Од 26. октобра, Ер Србија ће из своје матичне луке - београдског Аеродрома "Никола Тесла'', редовно саобраћати ка Абу Дабију, Бањалуци, Букурешту, Љубљани и Прагу.

Разматра се увођење додатних дестинација, наводи се у данашњем саопштењу компаније.

До јуна мјесеца 2014, Ер Србија ће дуплирати број редовних летова и капацитета, а у понуди ће бити 73.000 мјеста на преко 670 полазака седмично из Београда ка 39 дестинација у 30 земаља свијета.

Планирани ред летења прилагођен је остваривању што бољег повезивања летова из Београда ка свим дестинацијама, док ће најчешћи повратни летови ка Београду бити у 07, 13, 17, и 23 сата.

У складу са интересовањима путника, ка најважнијим и најчешћим пословним дестинацијама - Паризу, Цириху и Москви - летјеће се два пута дневно како би путници из ових градова могли да се врате у Београд истог дана.

Према ријечима генералног директора Ер Србија Данета Кондића, осавремењивањем националне авиокомпаније летјелицама Ербас А319, проширењем саобраћајне мреже и усклађивањем реда летења предузимају се кључни кораци за стварање српске авиокомпаније каква је и потребна путницима.

Нови ред летења обезбиједиће максималну повезаност са главним аеродромима на дестинацијама ка којима Ер Србија лети, укључујући и ваздушну луку у Абу Дабију, из које нови партнери српског авиопревозника Етихад Ервејз и Џет Ервејз имају редован саобраћај ка дестинацијама у Индији, Африци, Кини, Југоисточној Азији, Аустралији и ка градовима на Блиском Истоку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана