“Ер Ејжа” тврди да није заинтересована за “Јат”

Агенције
“Ер Ејжа” тврди да није заинтересована за “Јат”

Београд - Извршни директор “Ер Ејжа” групе Тони Фернандес одбацио је наводе да је ова нискобуџетна компанија заинтересована за преузимање “Јат ервејза” и да покушава да у Београду успостави регионални центар за своје летове, преносе агенције.

Фернандес је, упитан да прокоментарише написе у медијима, у писаној поруци кратко навео да “нема истине” у овим причама – објавио је “Блиц” на сајту.

“Ер Ејжа Џ”, њена кћерка компанија, у марту је обуставила летове за Париз и Лондон, који су били једине дестинације у Европи те компаније, због високих цијена горива и слабе тражње, али су интензивирани летови у региону југоисточне Азије и Аустралије.

Фернандес, који је и оснивач ове компаније, изјавио је у мају ове године да та компанија планира да поново повеже Аустралију са Европом прекоокеанским летовима “Ер Ејжа Џ” користећи “Ербасове” летјелице А350-900.

Министар саобраћаја Србије Милутин Мркоњић раније данас рекао је да су започети преговори са компанијом “Ер Ејжа” о куповини српског националног авиопревозника, “Јата”, и да се нада позитивном исходу.

Мркоњић је приликом обиласка моста Земун - Борча навео да је ријеч о озбиљној малезијској авиокомпанији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана