ЕПС купују акције ЕП Црне Горе

Глас Српске
ЕПС купују акције ЕП Црне Горе

БЕОГРAД - Генерални директор ЕПС-а Драгомир Марковић рекао је да се та компанија пријавила на тендер за куповину 18 одсто акција "Електропривреде Црне Горе", јавио је Танјуг.

- Суштина није тај проценат учешћа у власништву, већ чињеница да онај ко побиједи на тендеру добија уговор о управљању електроенергетским системом Црне Горе. То свакако није на штету Црне Горе, а нама је прије свега важно, када је ријеч о управљању дринским сливом, који практично почиње у Црној Гори. Ту је и добра хидроелектрана Перућица -  објаснио је Марковић.

Он је додао да би се тиме поправила не само стабилност рада електроенергетског система Србије већ и "крвна слика интегралног система", у коме би било више енергије из хидросектора, а бићемо ближи и неким новим хидропројектима у Црној Гори.

Марковић је подсјетио и на планирану изградњу четири хидроелектране на горњој Дрини и Сутјесци, на подручју БиХ, истакавши да је то ЕПС-ова инвестиција у региону.

Он је указао да, када је реч о хидроелектрани Бук Бијела, градња велике електране је проблематична зато што је кањон Таре под заштитом УНЕСКО-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана