Електропривреда РС потписала јединствен Колективни уговор за све запослене

Н.А.
Колективни уговор за све запослене
Foto: Уступлјена фотографија | Колективни уговор за све запослене

ТРЕБИЊЕ - Лука Петровић, генерални директор МХ "Електропривреда Републике Српске" и Кораљка Ковачевић Марков, предсједница Одбора синдиката радника ЕРС, у Требињу су потписали јединствени Колективни уговор за све запослене у овом холдингу.

Иначе, новим колективним уговором, који је потписан на период од три године, задржана су сва достигнута права радника и имплементирана сва три анекса, донесена током важења претходног  колективног уговора.

"Ово је најважнији документ за све запослене у холдингу 'Електропривреда Републике Српске', који радницима у наредне три године осигурава стабилност и сигурност. Важно је напоменути да ће ЕРС за примања запослених у том периоду обезбиједити 1,047 милијарди КМ и да су права радника у 'Електропривреди Републике Српске' једна од највећих, а по просјеку примања смо други у Српској”, истакао је Петровић.

И Ковачевић Марков је изразила задовољство због потписивања Колективног уговора, који је јединствен за више од 9.000 запослених у систему.

"Синдикат и Управа су усагласили све ставове и овај документ  је одраз међусобног разумијевања. Изузетно је важно што смо јединствени и што имамо један документ за цијели холдинг. Новим колективним уговором сачувана су сва стечена права и испоштовани сви законски прописи. Састанци са представницима Управе вођени су у коректној атмосфери и надамо се да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду", казала је Ковачевић Марков.

Током састанка с представницима Управе и Синдиката разговарано је и о анализи рада зависних предузећа у наредним мјесецима, са посебним акцентом на рационализацији систематизација и консолидацији у дистрибутивним и производним предузећима.

Прије потписивања Колективни уговор је усаглашен и дата је сагласност свих 11 предсједника синдикалних одбора и свих директора зависних предузећа из система МХ ЕРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана