Електропренос БиХ: За модернизацију 12,5 милиона КМ

СРНА
Електропренос БиХ: За модернизацију 12,5 милиона КМ

Мостар - Предсједник Владе РС Жељка Цвијановић изјавила је послије јучерашње сједнице Скупштине акционара "Електропреноса БиХ" у Мостару да је усвојен финансијски извјештај за 2013. годину.

- Усвојили смо и инвестиционе одлуке које се односе на модернизацију цјелокупног система, што ће бити реализовано у идуће три године. Једна инвестиција се односи на успостављање јединственог информационог система, а друга на адаптацију и проширење зграде сједишта "Електропреноса" - рекла је Цвијановићева и додала да је вриједност ових инвестиција 7,5, односно пет милиона КМ. Навела је да су ово прве инвестиције, те да се остале односе на јачање инфраструктуре и мреже преноса.

- Акумулирана нераспоређена добит за 2013. годину је 6,4 милиона КМ, а 300.000 КМ издваја се за законом предвиђену резерву - навела је Цвијановићева и додала да се у "Електропреносу БиХ" могу очекивати и нова радна мјеста.

Истакла је да је компанија остварила позитиван пословни резултат, те да је сједница била ефикасна јер су донесене измјене Статута и Пословника, као и одлуке које се тичу инвестиција.

Предсједник Управног одбора "Електропреноса БиХ" Бранко Барош рекао је да би формирањем нове управе предузећа били деблокирани многи процеси и оцијенио да ово предузеће доста добро ради. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана