Електропренос БиХ чека инжењере, али и браваре

Ведрана Кулага
Електропренос БиХ чека инжењере, али и браваре

Бањалука - "Електропренос БиХ" расписао је конкурс за пријем више од 100 радника, а највише нових радних мјеста предвиђено је за инжењере електротехнике, дипломиране правнике, економисте те електроинсталатере.

На основу ових конкурса, који су јуче расписани, предвиђено је да на неодређено вријеме буду примљена 44 радника, а осталих 67 мјеста намијењено је приправницима којима ће бити омогућено да послије приправничког стажа од шест до 12 мјесеци остану на тим радним мјестима.

Извршни директор за кадровске послове у "Електропреносу" Винко Ђурагић казао је да се ради о другом по реду конкурсу за пријем нових радника, након што је недавно одблокиран рад ове компаније послије чега је "стала на ноге".

Ђурагић је казао да су им и даље потребни електроинжењери због дјелатности компаније, али и економисти и правници јер компанија дуго није примала раднике по оперативним подручјима Бањалука, Мостар, Сарајево и Тузла.

- Осим дипломираних инжењера електротехнике, дипломираних економиста и правника, предвиђено је запошљавање инжењера грађевине, електротехничара, електроинсталатера, економских техничара, бравара, електричара, возача - рекао је Ђурагић и додао да ће они приправници који задовоље на приправничком стажу остати у компанији.

Први конкурс за пријем око 90 радника недавно је завршен, а за ова мјеста аплицирало је око 2.300 кандидата. Ђурагић је казао да је у току обавјештавање изабраних кандидата, али и враћање документације онима који нису успјели да задовоље услове.

- То иде мало спорије јер је много људи конкурисало. Сличну ситуацију очекујемо и на овом другом расписаном конкурсу јер нам је потребан сличан профил радника. Очекујем ако не више, онда не ни мање кандидата - рекао је Ђурагић.

Нагласио је да конкурс остаје отворен 30 дана.

- Пријаве ћемо, како нам буду стизале, разврставати тако да би разговори са кандидатима могли почети у другој половини августа - закључио је он.

"Електропренос БиХ" је недавно почео активно да ради, јер је годинама био блокиран и није било могуће финансирање компаније и инвестирање у електропреносну мрежу.

Откако су постигнути договори између Српске и ФБиХ као акционара, објављено је и неколико тендера за набавку опреме за електромрежу у вриједности која прелази 20 милиона КМ.

Одлуке о одобравању плана инвестиција "Електропреноса" за 2014. и за период од 2014. до 2016. године објављене су у понедјељак у "Службеном гласнику БиХ". Укупна вриједност инвестиција за ову годину је 221,93 милиона, док је њихова вриједност у периоду од 2014. до 2016. процијењена на 369,67 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана