“Електрокрајини” позитивна оцјена ревизора

Данијела Бајић
“Електрокрајини” позитивна оцјена ревизора

БАЊАЛУКА - Предузеће “Електрокрајина” Бањалука добило је позитивно мишљење независне спољне ревизије на финансијске извјештаје предузећа за прошлу годину, када је остварило нето добит у износу од 605.228 марака.

Ревизори су у извјештају навели да финансијски извјештаји бањалучке “Електрокрајине” дају истинит и објективан приказ финансијског стања предузећа на дан 31. децембра 2022. године, као и резултате његовог пословања и токове готовине за прошлу годину, у складу са важећим рачуноводственим прописима.

У управи овог предузећа истакли су да су налази ревизора потврдили да оно поштује међународне рачуноводствене стандарде и на истинит начин сачињава финансијске извјештаје.

Директор “Електрокрајине” Драган Чавић казао је да су прошлу годину завршили са оствареном нето добити у износу од 605.228 КМ, упркос многим отежавајућим околностима на које предузеће није могло утицати, попут значајног повећања цијена материјала за изградњу и одржавање електродистрибутивне мреже.

Током прошле године ово предузеће је, нагласио је Чавић, у изградњу и реконструкцију дистрибутивне мреже и друге развојне пројекте уложило 31 милион КМ, док су дистрибутивни губици смањени за 6,8 одсто.

- Сагледајући протекле четири и по године откако се налазим на челу “Електрокрајине” у електромрежу и развој смо инвестирали 120 милиона КМ. За то вријеме је изграђено и санирано више од 1.500 километара електроводова и 500 трафо-станица, што је максимум у оквиру наших регулисаних прихода од мрежарине - нагласио је Чавић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана