“Електрокрајина” предузеће од којег се много очекује

Агенције
“Електрокрајина” предузеће од којег се много очекује

Бањалука - Предузеће “Електрокрајина” је свих 65 година, колико постоји, било веома важно за Бањалуку и ову регију, а од овог предузећа се много очекује и у будућности, рекао је данас српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић, преносе агенције.

Радмановић је на прослави 65. година постојања “Електрокрајине” изразио наду да ће то предузеће, као и до сада, храбро ићи даље и усвајати сва савремена технолошка достигнућа која постоје у свијету, те честитао свима који су допринијели развоју “Електрокрајине”.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић рекао је да је “Електрокрајина” успјешно и модерно предузеће које ће наставити свој развој у правцу модернизације и увођења нових технологија, како би грађани бањалучке регије имали успјешно и квалитетно снабдијевање електричном енергијом.

- То је циљ менаџмента “Електрокрајине” и њен развој сигурно неће стати - истакао је Ковачевић и додао да ће ресорно министарство, Влада Српске и “Електропривреда Републике Српске” на том путу бити “вјетар у леђа овом предузећу”.

Директор Електропривреде Републике Српске Бранислава Милекић истакла је да је “Електрокрајина” највеће од пет дистрибутивних предузећа у оквиру “Електропривреде Републике Српске”, које преузима 49 одсто укупне електричне енергије за потребе купаца и покрива преко 36 одсто површине Српске.

Директор Зависног предузећа “Електрокрајина” Сека Кузмановић подсјетила је да су од 2006. године до данас смањени дистрибутивни губици и заустављен тренд раста дуговања купаца, те повећана инвестициона улагања.

- Укупан приход 2004. године износио је 151.662.000 КМ, а прошле године 207.238.000 КМ - навела је Кузмановићева.

Према њеним ријечима, “Електрокрајина”, која запошљава 1.600 радника, обухвата 16 општинских подручја, а осам радних јединица имају сједиште ван Бањалуке – Градишка, Приједор, Нови Град, Козарска Дубица, Прњавор, Мркоњић Град, Србац и Лакташи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана