Електрокрајина: Инвестиције предузећа 13,2 милиона КМ

Срна
Електрокрајина: Инвестиције предузећа 13,2 милиона КМ

Бањалука - Предузеће "Електрокрајина" Бањалука је у изградњу нове и санацију постојеће дистрибутивне мреже и набавку механизације током девет мјесеци ове године инвестирало укупно 13,2 милиона КМ, потврђено је Срни у овом предузећу.

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов рекао је Срни да су, од укупно инвестираних средстава, око 70 одсто властита средства предузећа, 27 одсто кредитна, а мањи дио односи се на донације.

"Реализацијом инвестиционих планова од јануара до септембра санирано је 111,65 километара дистрибутивне мреже и изграђено 77 километара нове дистрибутивне мреже, у шта је уложено 6,9 милиона КМ", навео је Клинцов.

Он је рекао да је на дистрибутивном подручју предузећа у наведеном периоду санирано 40 постојећих и изграђено 28 нових трансфроматорских станица, укупне инсталисане снаге 10,72 мегаволта, у шта је инвестирано три милиона КМ, док је за набавку механизације издвојено 2,6 милиона КМ.

Клицов је напоменуо да "Електрокрајина" електричном енергијом снабдијева потрошаче у Бањалуци и Приједору, те 19 општина у западном дијелу Републике Српске.

Он је рекао да је предузеће током девет мјесеци ове године набавило 62 путничка и теретна возила и да наставља са модернизацијом возног парка.

"У новембру је испоручено 15 путничких возила, која ће бити расподијељена радним јединицама у складу са исказаним потребама и приоритетима", каже Клинцов.

Он је рекао да је потписан уговор о набавци изузетно вриједне радне механизације, која укључује по један трактор и велики камион, затим два теретна возила са хидрауличним корпама, те два мања камиона за превоз стубова, чија се испорука очекује до краја ове, а најкасније почетком 2015. године.

Према његовим ријечима, инвестиција у механизацију проводи се с циљем обнове и модернизације дотрајалог возног парка предузећа, у којем има возила старих и 30 године, а све ради креирања услова за ефикасније и продуктивније пословање, те побољшање безбједности и услова за рад запослених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана