Економски форум у Добоју - Српска има услове за економски развој

Слободан Пухало
Економски форум у Добоју - Српска има услове за економски развој

ДОБОЈ - Премијер РС Милорад Додик јуче је на Економском форуму Српске у Добоју, чија је тема била енергија, истакао да је РС потребна самоодржива економија која ће афирмисати интересе грађана, а не само иностраних инвеститора.

- Потребна нам је економија која ће потпуно верификовати наше предности у вези са енергетиком, производњом хране, а потребна је и инфраструктура која треба да привуче инвестиције за мале или средње индустријске капацитете - нагласио је Додик.

Министар финансија РС Aлександар Yомбић нагласио је да Српска има потпуну макроекономску стабилност.

- Имамо најниже пореске стопе у окружењу, сада радимо на имплементацији Закона о фискалним касама, као и на Закону о некретнинама - истакао је Yомбић.

Предсједник енергетске групације ЕФТ за Србију Вук Хамовић сматра да је РС безбједна за улагања и да то ова групација чини већ седам година.

- Добојски крај је веома атрактивно подручје, на којем има више квалификоване радне снаге него на другим мјестима. Очекујемо завршетак не само изградње Термоелектране у Станарима, већ и неколико других пројеката које сада на овом простору разматрамо. Бавимо се енергетиком и планирамо учешће на неколико тендера, а један од њих је евентуална изградња термоелектране-топлане Добој -  најавио је Хамовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана