Едхем Бибер: Селимовићи се плаше Синдиката и мене

Глас Српске
Едхем Бибер: Селимовићи се плаше Синдиката и мене

БAЊA ЛУКA - Предсједник Савеза самосталних синдиката ФБиХ Едхем Бибер изјавио је да нимало није забринут због тужби које је против њега и Синдиката којег предводи, најавили синдикати фирми које су у власништву бизнисмена Хилме и Мује Селимовића.

Синдикалне организације компанија "Сарајевска пивара", "Унион инвест пластика", "Клас", "Меркур" и "Мимс Групација" Бибера оптужују да покушава да уништи ове фирме и да се "лажно представља будући да Савез самосталних синдиката није регистрован и формално не постоји".

- Селимовићи се плаше мене и ревизије. Није први пут да ми Хилмо Селимовић пријети и могу да се носим са тим. Нека тужи, Синдикат остаје при захтјеву за ревизију приватизације и откривању криминала. Селимовићи су на сумњив начин стекли капитал и то што кажу да мој синдикат није регистрован је њихов страх да ће се открити како су преварили раднике - каже Бибер. Додао је да су радници предузећа која посједују Селимовићи, више пута долазили у Савез самосталних синдиката БиХ и тражили помоћ због малих плата.

- Причали су да их Селимовићи држе на послу и по 15 часова, да раде на црно, да немају основна радничка права - тврди Бибер.

Навео је да није спорна његова регистрација у суду, јер каже да већ годинама води Синдикат у Федерацији БиХ, те да је његов мандат нешто мало краћи од мандата бившег предсједника овог синдиката Сулејмана Хрле.

Отац и син Селимовић посједују двадесетак приватних предузећа у ФБиХ, укључујући и листове "Ослобођење" и "Сан".

М. М.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана