Џомбић: Привредницима омогућити извоз у Хрватску

Агенције
Џомбић: Привредницима омогућити извоз у Хрватску

МОСТАР - Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је данас у Мостару да се нада да ће БиХ прилагодити законску регулативу и омогућити привредницима да и даље наступају на тржиште Хрватске која ће ускоро ући у ЕУ, те нагласио да је посебно битно да се у регионалним оквирима сарађује на заједничким пројектима, преносе агенције.

Наводећи да се у Српској улазак Хрватске у ЕУ доживљава као успјех цијелог региона, Џомбић је истакао да европски пут БиХ и Српске нема алтернативу и да је битно да се узму најбоље праксе свих земаља које су већ испуниле услове, а посебно Хрватске, како се не би “губила енергија тамо гдје не треба”.
Џомбић је истакао да је Привредни сајам у Мостару изузетна прилика за сусрет привредника и размјену информација.
- Добросусједским односима можемо само да добијемо добра искуства и да будемо успјешнији на том путу, јер је то питање број један за БиХ и Српску - рекао је Џомбић.
Мостарски сајам данас је отворио предсједавајући Савјета министара Вјекослав Беванда, који је истакао да присутност Хрватске на сајму показује чврсту опредијељеност и жељу за бољом економском и политичком сарадњом на начелима разумијевања, партнерства поштовања и добросусједства.
У име Владе Хрватске на сајму је био министар предузетништва Гордан Марас, који је присутнима рекао да су овакви сајмови добро мјесто за продужетак добре привредне сарадње БиХ и Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана