Џомбић: Пословање олакшати кроз субвенције

Агенције
Џомбић: Пословање олакшати кроз субвенције

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић рекао је да не види како ће се неком правном субјекту олакшати рад уколико не буде фискализован, те напоменуо да рјешења како олакшати пословање у привреди треба тражити кроз субвенције и разне видове подршке, јавиле су агенције.

- Фискализација представља евиденцију промета, према томе не видим да ће се неком правном субјекту олакшати рад ако он не треба да буде фискализован. Једино ако иза тог захтјева стоји потреба да се ради на нелегалан начин, а то не треба обезбиједити ниједном правном субјекту - рекао је Џомбић новинарима у Бањалуци, одговарајући на питање да ли ће и Српска укинути фискализацију за занатлије, након што је то 1. септембра урадила Србија.

Он је истакао да је Републици Срспкој битно да сви правни субјекти функционишу у складу са законом, те да се сав промет евидентира и све обавезе плаћају.

Премијер Српске је напоменуо да су у Републици од фискализације изузети произвођачи сопствених пољопривредних производа, те одређене занатске дјелатности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана