Два “вихора” стижу у МУП Српске

Милијана Латиновић
Два “вихора” стижу у МУП Српске

БРАТУНАЦ - Намјенска индустрија Српске све брже иде напријед, а то потврђују и у предузећу “Технички ремонт Братунац” које ће ускоро Министарству унутрашњих послова (МУП) РС испоручити прва два серијска модела лаког борбеног возила “вихор”.

Потврдио је то за “Глас Српске” генерални директор и власник предузећа “Технички ремонт Братунац” Славенко Ристић, додајући како је план да возила предају МУП-у 8. новембра на дан славе ТРБ-а.

Вођени паролом “Саграђено да траје” у овом предузећу много улажу у квалитет и унапређење свих својих производа.

- Од прототипа “вихора” који смо представили прије пола године већ смо направили два серијска возила која планирамо за славу свечано предати на употребу. У идућих 12 мјесеци МУП ће тестирати та два возила буквално 24 часа, како бисмо добили повратну информацију да ли је и шта конкретно потребно промијенити или побољшати. Постоји интересовање и од стране Србије, али и Њемачке да тестирају наша возила. У плану је да правимо још три “вихора” након свих тих тестирања - рекао је Ристић.

Истиче да је и даље све више захтјева за све оно што произведу  и подвлачи да се ТРБ бави производњом, а не трговином, јер продају искључиво оно што произведу.

- Планирамо нова улагања у машинске паркове, у обуку, затим стипендије за младе инжењере како би млади овдје код нас имали прилику да се, након факултета, запосле али и да зараде - казао је Ристић.

Говорећи о оклопном возилу “деспот” Ристић је рекао да постоји велико интересовање за то возило широм свијета.

Он је додао да су досадашњим резултатима пословања задовољни, али да увијек може боље.

- Немамо капацитете да производимо 100 возила годишње, већ 20 или 30 и то је за нас врло добро - рекао је Ристић.

Казао је и да су у вези са пројектом “Искра” захваљујући којем су у намјенској индустрији запослене и жене, недавно потписали веома значајан уговор који ће им обезбиједити још три године посла.

- Ријеч је о монтажи упаљача, а нови уговор значи и нова радна мјеста - рекао је Ристић.

Производни комплекс од три објекта смјештена на 3.000 квадратних метара, у коме се монтирају минобацачки, артиљеријски и ракетни упаљачи, отворен је у новембру 2019. године. 

“Вампир”

Славенко Ристић је испричао да је на тржишту већ друга генерација пиштоља “РС9 вампир”.

- “Вампир” је нашао тржиште и у Швајцарској, Аустрији, Америци, а и код нас је у продаји у цивилном сектору.

Цијена у малопродаји у Српској је око 1.500 марака - рекао је Ристић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана