Два купца желе дио Игришта

Маријана Миљић
Два купца желе дио Игришта

Власеница - Два купца заинтересована су за девастирану имовину ски-центра "Игришта" код Власенице, чија је вриједност процијењена на 46.075 марака.

Стечајни управник у овом предузећу Владо Симовић је казао да на први јавни позив за продају имовине "Игришта" није стигла ниједна понуда и да је након тога Скупштина повјерилаца одлучила да снизи вриједност имовине са 59.800 на 46.075 марака. Након тога расписан је други јавни позив, који је затворен у понедјељак.

- Уплата депозита код банака за учешће на лицитацији за куповину имовине "Игришта" показује да су заинтересована два купца. Они ће до петка доставити понуде за куповину имовине, које ће бити отворене у понедјељак - навео је Симовић.

Додао је да су према његовим сазнањима потенцијални купци заинтересовани за четири брвнаре, ресторан и вилу, чија је вриједност у првом јавном позиву процијењена на 30.000, а у другом смањена на 20.683 марке.

- Очекујемо да ћемо у понедјељак продати дио имовине "Игришта". Након тога одлучићемо шта даље. Сва имовина је девастирана и не може се користити док не буде обновљена - навео је Симовић.

Као потенцијални купци имовине "Игришта" у Власеници помињу се општински Ловачки савез и општинска управа.

Поред четири брвнаре, ресторана и виле, на продају је понуђен и пословни простор "Игришта", чија је вриједност 18.882 и возило процијењено на 6.510 марака.

Влада РС је 2008. године купила имовину пропалог хотелско-туристичког предузећа "Звијезда" из Власенице и формирала акционарско друштво "Игришта" и тада је дио капацитета дјелимично реновиран. "Глас Српске" је раније писао да су "Игришта" плански уништавана, а у крчмљење имовине некада успјешног зимског центра, између осталих, био је уплетен и ратни командант Армије РБиХ у Сребреници Насер Орић, чија је фирма посјекла и извукла хиљаде кубних метара шуме са подручја око ски-центра. Иза посла који су обавили Орићеви људи и механизација остало је потпуно девастирано подручје ски-центра. Док су "Игришта" тонула ка стечају, механизација и радници предузећа су били ангажовани на другим пословима у Власеници.

Обавезе

Владо Симовић је казао да "Игришта" за порезе и доприносе дугују 588.000, за зараде радницима 565.000, а неизмирене обавезе према добављачима износе 446.000 КМ.

- За 40 радника није повезан радни стаж, јер им нису редовно уплаћивани порези и доприноси - навео је Симовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана