Два кредита за бх. економију

Д. С.
Два кредита за бх. економију

СAРAЈЕВО - Управни одбор Европске банке за обнову и развој (EBRD) одобрио је два кредита у укупном износу од 45 милиона евра финансијским институцијама у БиХ које су намијењене за подршку економији БиХ у одговору на глобалну економску кризу, саопштено је из канцеларије EBRD-а у Сарајеву.

Ријеч је о дијелу укупног пакета за банке у осам источноевропских држава у износу од 432,4 милиона евра. Послије потписивања кредитне документације, EBRD ће један кредит од 30 милиона евра дати Уникредит банци Мостар, а други од 15 милиона евра Уникредит лизингу Сарајево.

Циљ овог финансијског пакета је да обезбиједи средњорочно и дугорочно финансирање у облику кредита или улагања у капитал путем "Уникредитових" супсидијарија као подршку малим и средњим предузећима, финансирању лизинга и пројеката енергетске ефикасности, наводи се у саопштењу.

EBRD инвестиција је дио заједничког програма EBRD-а, Свјетске банке и Европске инвестиционе банке да обезбиједи више од 24 милијарде евра за подршку банкарским секторима у регији и да финансира кредитирање компанија које су погођене глобалном кризом.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана