Држављанима БиХ и Србије забрањен рад на свјетским крузерима

Klix.ba
Држављанима БиХ и Србије забрањен рад на свјетским крузерима

Велики број младих људи одлази из БиХ "трбухом за крухом", а неријетко се одлучују и на рад на свјетским крузерима како би остварили зараду и уштедјели нешто новца.

Но, од сада бх. омладина више неће имати ту могућност јер су свјетске компаније забраниле грађанима БиХ и још неколико земаља рад на крузерима Royal Caribbean.

Компанија Royal Caribbean донијела је одлуку да до даљњег неће примати раднике из БиХ, Србије, Македоније, Турске, Словачке, Албаније, Италије, Казахстана и Африке, потврђено је за Klix.ba у агенцији Employment Power, која је заступник и Royal Caribbeanа за подручје БиХ.

"Радници из БиХ који су радили на крузерима преко нас нису преваранти, нити су ишли на боловање или нешто слично. Те информације су повучене из некаквих форумских и наших типичних балканских наклапања, да у свему тражимо некакав разлог за завјеру и против нас самих. Ријеч је о оријентацији компаније у једној врхунској услузи према својим гостима, а на основу истраживања проведених на свим својим бродовима протеклих година. Имају неки разлог тамо да један одређени дио националности које раде на одређеним позицијама смање или повећају и зато се то догодило", рекао је за Кklix.ba Синиша Голац, директор представништва Employment Powerа за балканску регију.

Голац је истакао како Employment Power агенција врши истраживање тржишта те је провјеравао квалитету свих кандидата које су слали на бродове, тако да незадовољству нема мјеста.

Одбијеницу су добили и кандидати који су прошли потребне процедуре и тестове за примања, те су само чекали позив када се требају укрцати на крузере. У писму-одбијеници наводе како ће кандидатима надокнадити све трошкове путовања, визе и љекарског увјерења.

"Са жаљењем вас информишемо да у овом тренутку нећемо бити у могућности понудити вам позицију на крузерима Royal Caribbean. Разумијемо да је ова одлука можда разочаравајућа и извињавамо се на неугодности коју смо проузрочили. Ова одлука је направљена као резултат пословних потреба, нове стратегије и ми се морамо прилагодити. То није никаква негативна рефлексија на вас лично, то је чиста пословна одлука", стоји у писму Royal Carribbean Cruisesa.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана