Други привредни форум РС и Србије: Стотине фирми трагају за новим партнерима

Маријана Миљић
Други привредни форум РС и Србије: Стотине фирми трагају за новим партнерима

Бањалука - Други привредни форум РС и Србије биће одржан од 17. до 19. новембра у Новом Саду, а на том скупу учествоваће више од 200 привредника, који ће осим усвајања нових сазнања имати могућност да уговоре послове и сарадњу међусобно, али и са другим фирмама у ширем региону.

Организатори форума су Агенција за развој малих и средњих предузећа РС и Развојна агенција Србије. Бојан Ћудић из Агенције за развој малих и средњих предузећа РС рекао је да ће током тродневног форума бити одржани сусрети привредника из Српске и Србије, али и других земаља у окружењу.

- Велики број привредника заинтересован је за учешће на форуму, а до сада су долазак потврдиле фирме из Румуније, Бугарске и Мађарске. Долазак су најавила и поједина предузећа из Аустрије, Словеније, Црне Горе и других земаља. Рок за регистрацију фирми је 14. новембар - рекао је Ћудић.

Организатори очекују да ће ове године бити надмашен број од око 200 прошлогодишњих учесника форума.

- Учешће на сусретима је бесплатно, а фирме долазе из сектора пољопривреде, металопрерађивачке, дрвне и текстилне индустрије и грађевинарства. Биће заступљена и предузећа из ауто-индустрије, информационих технологија, индустрије пластике и пластичних производа и туризма - навео је Ћудић.

Нагласио је да ће кроз пословне сусрете и панел дискусије са развојним агенцијама, привредним коморама и другим асоцијацијама бити представљене најбоље праксе и идеје, размијењене информације и пружена шанса за проналазак потенцијалних партнера.

- Међународни пословни сусрети предузећима и кластерима пружају могућност да у директном сусрету са потенцијалним пословним партнерима представе своје активности, производе и услуге и да успоставе нове пословне контакте и пронађу партнере - рекао је Ћудић.

У пракси се овај вид окупљања привредника показао добрим начином за њихово повезивање и успостављање пословне сарадње.

- Већ на прошлогодишњем форуму су склопљени уговори, а ове године ћемо се потрудити да их региструјемо тако да их у наредном периоду можемо и промовисати, што ће охрабрити и друге привреднике да искористе ову прилику - казао је Ћудић.

Партнери

Покровитељ Привредног форума је Европска мрежа предузетништва чији је члан и РС.

Партнери у организацији међународних пословних сусрета су привредне коморе РС и Србије, Регионална развојна агенција Западне Румуније, Привредна комора Аустрије, Занатска комора Словеније и Бизнис инкубатор Нови Сад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана