Достигнућа РС представљена на конференцији Мајкрософта

Агенције
Достигнућа РС представљена на конференцији Мајкрософта

Мостар - Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић присуствовао је првом дану дводневне пословно-технолошке конференције Мајкрософт нетворк 2.0 у Мостару на којој је представио шта је у Српској урађено на плану истраживачког и технолошког развоја, преносе агенције.

Министар Комић рекао је на конференицији да је неопходно формирање Националног иновационог система и подсјетио да је већ формиран Иновациони центар Бањалука који је примјер спајања високе технологије.

- Знање је један од наших стратешких развојних ресурса и сматрам да ми ту имамо велику шансу. С обзиром да немамо велике компаније, велике брендове, ни велике развојне могућности са финансијског становиштва, али имамо знање и људе који су природно надарени, можемо да очекујемо добре резултате - рекао је Комић.

Директор Мајкрософта за БиХ Лејла Зукић-Кривдић сматра да индустрија информационих технологија у БиХ има свијетлу будућност.

Федерални министар образовања и науке Дамир Машић казао је да Влада Федерације подржава све скупове који за циљ имају унапређење било ког сегмента друштва.

Конференција је окупила више од 400 чланова, представника јавног и приватног сектора те професионалаца за информационе технологије из БиХ и регије, а један од њених циљева је подизање дигиталне писмености.

У БиХ скоро половина становника има приступ интернету, а претпоставља се да је толико њих и информатички писмено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана