Достављена детаљна понуда за аутопут Добој-Вукосавље

Срна
Достављена детаљна понуда за аутопут Добој-Вукосавље

Бањалука - Конзорцијум "Република Српска аутопут инвест", сачињен од неколико фирми предвођених француским "Буигом" и аустријским "Штрабагом", доставио је данас детаљну понуду, која садржи и финансијску понуду за реализацију пројекта изградње аутопута Добој–Вукосавље, на траси Коридора "Пет-це" кроз Републику Српску.

Ријеч је о дионици дугој 46 километара, коју Република Српска намјерава да гради кроз модел јавно–приватног партнерства, саопштено је из јавног предузећа "Аутопутеви Републике Српске".

Из овог предузећа истичу да су на јавни позив за реализацију јавно–приватног партнерства за изградњу аутопута Добој–Вукосавље, објављен 1. августа 2012. године, до предвиђеног рока 21. децембра 2012. године пристигле укупно двије понуде заинтересованих понуђача удружених у два конзорцијума.

У саопштењу се наводи да су први конзорцијум чинили корејски "Самсунг" и француски "Ежис", а други предузећа окупљена око француског "Буига" и аустријског "Штрабага".

Из "Аутопутева Републике Српске" наводе да се послије вишемјесечних детаљних преговора о техничким аспектима понуда, као најозбиљнији понуђач издвојио конзорцијум "Буига" и "Штрабага", односно "Република Српска аутопут инвест", који је данас и званично доставио детаљну понуду, чији је саставни дио и финансијска понуда за реализацију овог пројекта.

"Влада Републике Српске формираће комисију, која треба да прегледа и детаљно анализира понуђена рјешења, послије чега ће бити познати сљедећи кораци у реализацији пројекта", наводи се у саопштењу "Аутопутева Републике Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана