Донирана опрема од пола милиона КМ

Татјана Роквић
Донирана опрема од пола милиона КМ

БAЊA ЛУКA - Влада СAД донирала је Управи за индиректно опорезивање БиХ опрему вриједну пола милиона марака у оквиру Програма за контролу извоза и безбједност граница, а која ће Управи помоћи у борби против свих видова кријумчарења.

Опрема се састоји од уређаја за детекцију експлозива и биохемијских материја, уређаја за мјерење густоће материјала, ласерског даљиномјера, алата за инспекцију и других уређаја.

Директор УИО БиХ Кемал Чаушевић рекао је да је донирана опрема била од великог значаја за рад службеника УИО.

- Ово је једна у низу донација, а свакако ће техничарима и службеницима Управе помоћи да се квалитетније боре против свих видова кријумчарења - додао је Чаушевић.

Влада СAД-а у посљедњих пет година донирала је УИО опрему вриједну око два и по милиона марака, како би рад службеника Управе био што квалитетнији.

Програм менаџер за БиХ, Црну Гору и Србију за контролу извоза и безбједност граница Међународног бироа за безбједност и спречавање ширења наоружања Владе СAД Џорџ Левицки казао је да је донација УИО БиХ искоришћена на најбољи могући начин, дакле управо за оне намјене за које је дошла.

- Задовољни смо послом и сарадњом СAД и УИО, а у наредном периоду настојаћемо да сарадњу наставимо нашим програмом обуке запослених у Управи, како би ова опрема била што боље искоришћена - рекао је Левицки.

Кемал Чаушевић, директор УИО БиХ, примио је донирану опрему, нагласивши да је ова посебна опрема била од великог значаја за рад службеника Управе.

Шеф Aмбасаде СAД у Бањој Луци Хајди Јовановић-Хаконе рекла је да је ова донација веома добар вид сарадње СAД-а и БиХ.

Уцијене

Кемал Чаушевић, рекао је да лист "Фокус" износи о њему већ дуже вријеме лажи зато што та новина није прошла на тендеру УИО.

Додао је да "Фокус" није прошао на тендеру јер је пријавио лажни тираж, послије чега га је директор листа уцјењивао.

- Пријавили су да имају 5,6 милиона продатих примјерака годишње, што би значило да имају 17.000 дневно. Због тога нису прошли на тендеру – казао је Чаушевић.

Каже да је јасно да би, да је тираж "Фокуса" био онолики колико су навели на тендеру, то значило да је овај лист утајио четири милиона марака ПДВ-а.

- Када сам Шаренцу рекао ту информацију, он је рекао да ће ми се реванширати. Уцјењивао ме за шта имам свједока и ја ћу га тужити - рекао је Чаушевић.

Шаренац тврди да у периоду о ком прича Чаушевић он уопште није био директор ове медијске куће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана