Домаћи кромпир у продавницама захваљујући Конзуму БиХ

PR
Домаћи кромпир у продавницама захваљујући Конзуму БиХ

Овогодишњи урод кромпира на подручју РС-а доста је добар, но произвођачи се сусрећу с проблемом извоза на простор ЕУ због великих царина и трошкова дистрибуције, те изузетно ниске цијене овог поврћа, којом се не могу покрити ни трошкови производње. Конзум БиХ континуирано подржава раст и развој домаће бх. привреде, договорен је откуп више од 250 т кромпира од произвођача из овог дијела БиХ.

Плодови кромпира који расту у врту Душка Љепојевића из Лијевче поља доброг  су квалитета, а ова година била је повољна за узгој кромпира. Иначе, подручје поља између Бањалуке и Градишке једно је од најповољнијих за узгој ове врсте поврћа првенствено због близине воде и повољних временских услова.

''У јесенском периоду произвели смо близу 130 т кромпира, а цјелокупан износ откупио је Конзум БиХ, с којим успјешно сурађујем већ неколико година. Драго ми је што је овако велика компанија препознала рад и квалитет домаћих пољопривредника. Таква подршка дугорочно помаже домаћу привреду и прехрањује породице које се баве пољопривредом,'' – нагласио је Душко Љепојевић, пољопривредник из Лијевче поља.

У селу Сесеровци на подручју опћине Градишка, Далибор Вучковић може се похвалити приносом од 120 т кромпира.

''Претходних година ишао сам од врата до врата и питао ко ће купити мој кромпир, а ове године отворила су ми се врата највећег продајног ланца у БиХ и заиста сам сретан због тога. Драго ми је да ће купци имати прилику купити домаћи кромпир у Конзумовим продавницама и тако нас подржати,'' одговорио је Вучковић.

Сарадњу с Конзумом остварио је и Бранко Бајић, те ће се и његов кромпир наћи на Конзумовим полицама, а ова компанија ће и даље снажно наставити помагати домаће произвођаче.

На полицама Конзума налази  се више од 250 тона домаћег кромпира по супер цијенама

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана