Дом здравља добија ново рухо

Глас Српске
Дом здравља добија ново рухо

БИЛЕЋA - Споразум којим је предвиђена комплетна реконструкција зграде Дома здравља у Билећи до краја године потписан је јуче у Бањалуци, јавиле су агенције.

Споразум о реконструкцији, која ће коштати 850.000 КМ, потписали су министар здравља и социјалне заштите РС Ранко Шкрбић, директор Фонда здравственог осигурања РС Горан Кљајчин, начелник општине Билећа Драган Бабић и директор билећког Дома здравља Неђо Симовић.

Реконструкција Дома здравља, у којем се лијечи око 15.000 становника, реализује се у оквиру пројекта "Јачање здравственог сектора у РС", а Билећа је трећа општина у источној Херцеговини која ће захваљујући овом пројекту добити боље услове за рад љекара и лијечење пацијената.
- Циљ нам је да у објекту Дома здравља у Билећи урадимо комплетну реконструкцију простора за амбуланте породичне медицине, укључујући и сегменте који се односе на дијагностику, првенствено лабораторију и рендген, те комплетну реконструкцију гријања - рекао је Шкрбић послије потписивања споразума.

Он је напоменуо да је споразумом предвиђено да општина Билећа за реконструкцију обезбиједи 30 одсто новца, а да су остало средства Свјетске банке.

Директор Дома здравља у Билећи Неђо Симовић истакао је да је реконструкција ове здравствене установе више него потребна јер се тренутни рад одвија у изузетно лошим условима.
Према његовим ријечима, у овом Дому здравља има више од 11.000 регистрованих пацијената, а дневно се обави око 120 прегледа.
Захвалност на реализацији пројекта реконструкције Дома здравља у Билећи изразио је и начелник општине Билећа Драган Бабић, истичући да ће Билећани на овај начин имати боље услове за лијечење.

Мјере штедње

Шкрбић је рекао да и домови здравља у РС морају имати у виду глобалну економску ситуацију, те се домаћински понашати, а што подразумијева и мјере штедње и максимално контролисање свих трошкова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана