Документација до почетка јуна

М. М.
Документација до почетка јуна

ФОЧA - Послије успјешно спроведеног стечаја, у којем је Влада РС купила акцијски капитал, у руднику мрког угља "Миљевина" надомак Фоче, пословодство рудника најављује да би стратешки партнер могао да се појави до почетка јуна.

- Инвеститори из Мађарске који су заинтересовани за приватизацију рудника "Миљевина" најавили су да ће до 1. јуна 2009. године доставити комплетну документацију, са условима које нуде у приватизацији - изјавио је директор рудника "Миљевина" Ненад Матовић.

У руднику "Миљевина" од 200 бивших радника на посао свакодневно долази њих 20, који су ангажовани на чувању имовине рудника. Сви радници очекују да ће производња у руднику бити ускоро покренута и да ће за све бити посла.

- Пословодство најављује да ће у руднику бити отворено око 1.000 радних мјеста. За овај рудник има наде, јер Влада РС је купила капитал у руднику који је понуђен у поступку стечаја - каже Матовић.

Он је додао да је рудник "Миљевина" од прошле године обишло неколико стратешких партнера, али да ниједна понуда није одговарала производном програму који је, првенствено усмјерен на оживљавање производње у руднику.                                                                       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана