Договор о лимиту за дуг биће постигнут

Глас Српске
Договор о лимиту за дуг биће постигнут

ХОНГКОНГ - Aмерички државни секретар Хилари Клинтон изјавила је да је сигурна да ће законодавци на Капитол хилу постићи споразум како би спријечили да Сједињене Aмеричке Државе банкротирају због немогућности да враћају дугове.

- Политичке свађе у Вашингтону су тренутно интензивне, али су те несугласице константне у нашем политичком животу још од прије формирања наше републике - указала је Клинтонова јуче у говору за пословне лидере у Хонгконгу, пренијеле су агенције.

Клинтонова је увјерена да ће у Конгресу бити постигнут договор о повећању лимита за дуг и да ће законодавци радити са предсједником СAД Бараком Обамом на предузимању мјера за побољшање америчких дугорочних фискалних изгледа.

Демократе и републиканци се не слажу с приједлогом за повећање лимита за амерички дуг, који сада износи 14,3 билиона долара.

Повећањем лимита би било омогућено администрацији у Вашингтону да послије 2. августа плаћа рачуне федералним институцијама.

Позив

Клинтонова је позвала Aзију да прихвати глобалне прописе о "отвореној, слободној, транспарентној и правичној" трговини, које, како сматра Вашингтон, Кина и друге земље у успону често игноришу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана