Додик са митрополитом солунским и привредницима

СРНА
Додик са митрополитом солунским и привредницима

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговарао је у Солуну са митрополитом солунским Антимосом, којег је упознао о ситуацији у Републици Српској и односима у БиХ.

Додик се током сусрета са митрополитом захвалио грчким властима, братском грчком народу и Цркви на помоћи коју су упутили Републици Српској и српском народу у тешким тренуцима.

Предсједник Српске и митрополит Антимос размијенили су мишљења о актуелним темама у региону, које су од обостраног интереса, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Током првог дана посјете Солуну, Додик се састао и са представницима Удружења привредника сјеверне Грчке, које је упознао о економској ситуацији и привредним потенцијалима Српске, планираним и пројектима у фази реализације, пореској политици и условима за покретање производње, те их позвао да инвестирају у Републику Српску.

Састанку је присуствовао и шеф Представништва Српске у Солуну Василиос Лампру.

Првог дана посјете Грчкој, предсједник Српске је дао интервју за дневни лист "Катимерини".

Додик ће вечерас организовати пријем за истакнуте личности из политичког, интелектуалног и привредног живота Солуна и регије, као и за чланове дипломатског кора.

Протоколом посјете предвиђено је да Додик сутра у 11.00 часова присуствује прослави Дана и крсне славе Републике Српске - Светог архиђакона Стефана, која ће бити организована у Представништву Српске у Солуну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана