Добра дугогодишња сарадња са Свјетском банком

Aгенције
Добра дугогодишња сарадња са Свјетском банком

Сарајево - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је у Сарајеву, на састанку са директором Свјетске банке у БиХ Елен Голдстин, да Српска годинама има добру сарадњу са Свјетском банком.

"Данас је била прилика да потврдимо неке од тих ствари, да видимо на који начин ћемо се кретати даље. Постоји низ нових идеја. Веома сам задовољна због тога, с обзиром да се отварају могућности за реализацију нових пројеката", рекла је Цвијановићева новинарима након састанка.

Цвијановићева је рекла да ће разговарати о новим пројектима и видјети на који начин се ефекти оног што ради Свјетска банка могу комбиновати са неким стварима које Српска покушава да уради на европском путу, али и да финализирају одређене пројекте који су раније започети.

"Анализирали смо један пројекат који је веома важан за Српску, а то је пословна регистрација, која ужива подршку Свјетске банке. То је тема о којој смо разговарали неколико мјесеци раније и коју сада приводимо крају. Добили смо похвале за тај пројекат и надам се да ће он бити проводив и у другом дијелу БиХ", рекла је Цвијановићева.

Састанку су присуствовали и министар финансија Српске Зоран Тегелтија, те шеф канцеларије Свјетске банке у БиХ Анабела Абреу.

Говорећи о данашњем састанку Фискалног савјета БиХ, Цвијановићева је рекла да је то био радни састанак, на којем су размотрене одређене ствари које су још само у нацрту и прикупљају се коментари свих нивоа власти.

"Имали смо прилику да чујемо шта мисли ММФ о одређеним стварима и роковима. Савјетодавна група се састала јуче и размотрила одређене ствари, прегледала одређене рокове и видјела како све то стоји кад је у питању реализација обавеза Федерације БиХ /ФБиХ/, с обзиром да је дошло до одређених жупитникаж везано за закон о пензионисању бораца у ФБиХ", рекла је Цвијановићева.

Елен Голдстин, која је и регионални координатор Свјетске банке за југоисточну Европу, рекла је да јој је ово први боравак у БиХ у овој функцији, а да је састанак са представницима Српске био користан.

"Разговарали смо о реформама пословног амбијента и будућој сарадњи на побољшању инвестиционе климе за унапређење економског раста у Републици Српској", рекла је Голдстинова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана