Добитник награде Прогнозе аналитичара

Срна
Добитник награде Прогнозе аналитичара

Бањалука - Одјељење економских истраживања Адико банке добитник је награде "Прогнозе аналитичара" у категорији најбољи прогнозер инфлације за Србију и Хрватску, коју додјељује компанија "Фокус економикс".

Компанија "Фокус економикс" пружа економске анализе и прогнозе цијена 33 кључна производа, у којима учествује више од 900 међународних стручњака и институција, саопштено је из Адико банке.


Наградом "Прогнозе аналитичара" одаје се признање најбољим економским прогнозерима за главне макроекономске показатеље у више од 80 земаља свијета.

"Свака међународна награда у снажној конкуренцији представља потврду нашег преданог тимског рада, а повећани интерес клијената и пословних партнера Адико банке, као и међународних институција за наше анализе томе даје додатну тежину", рекао је директор Одјељења економских истраживања Адико банке Хрвоје Стојић.

Он је додао да ће и убудуће ова банка клијентима обезбјеђивати правовремене и релевантне прогнозе економских и тржишних кретања које утичу на њихово пословање, на тај начин им пружајући подршку у процесу одлучивања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана