Добит Нове банке порасла на седам милиона марака

Г.С.
Добит Нове банке порасла на седам милиона марака

Бањалука - За првих шест мјесеци у 2019. години Нова банка је остварила нето добит у износу од седам милиона КМ, што је за 13% више и односу на исти период претходне године. Актива банке такође биљежи раст од 3% и сада износи 2.033 милиона КМ. Кредити и депозити биљеже раст од по 3%. Стопа регулаторног капитала Нове банке на датум 30. јуна 2019. године износи 15%.

Срђан Кондић, предсједник Управе Нове банке, сматра да овакви резултати показују да је ојачано повјерење грађана и корпоративних клијената у Нову банку, као лидера на банкарском тржишту Републике Српске и једне од највећих банака у Босни и Херцеговини.

- Сви кључни показатељи који су остварени су изнад плана и већи су него прошле године у истом периоду. Добре резултате постигли смо трудом и преданим залагањем наших запослених, интензивирањем тржишног присуства, као и рационализацијом трошкова пословања. Овај пословни резултат показује да Нова банка посједује велики потенцијал за даљи раст, како на банкарском тржишту РС, тако и на банкарском тржишту БиХ. Истовремено, резултат Банци даје мотив, али и намеће обавезу да и у наредном периоду одговорно послује, те додатно унаприједи своје услуге према клијентима - истакао је Кондић.

Банка у наредном периоду планира додатно повећати доступност својих производа и услуга клијентима путем отварања нових пословница, као и путем развоја дигиталних канала дистрибуције, првенствено нове савремене мобилне апликације те нових мултифункционалних банкомата, на којима ће клијенти моћи на лакши и јефтинији начин да обављају своје трансакције, без чекања у редовима.

Нова банка ове године обиљежава 20 година свог постојања и рада. Банка своје пословање обавља путем 64 пословнице и запошљава 704 радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана