Добит компаније “Милићи” четири милиона КМ

Агенције
Добит компаније “Милићи” четири милиона КМ

Милићи - Компанија “Боксит” из Милића за девет мјесеци ове године остварила је добит од око четири милиона КМ, преносе агенције.

Из ове компаније данас је саопштено да је тиме настављен вишегодишњи тренд успјешног пословања и постигнити изразито добри финансијски резултати.

У саопштењу се истиче да су ови резултати постигнути упрскос свјетској економској кризи, поремећајима и проблемима на тржишту и повећању обавеза по основу пореза пореза и доприноса, као и расту цијена енергената и других репроматеријала.

- Остварена добит је на нивоу планиране, али је неупоредиво већа у односу на исти период прошле године, када је исказан и мањи губитак - наведено је у саопштењу.

У “Бокситу” наглашавају да је у производне програме у секторима “Производња хране”, “Дрвопрерада” и “Рударство” инвестирано више од четири милиона КМ, и то искључиво средстава из властитих извора.

- Уредно су измириване обавезе према запосленима, уз просјечну нето- плату од око 850 КМ, те према добављачима, фондовима, буџету и пословним банкама са којима је остварена веома успјешна пословна сарадања - наводи “Бокситова” Служба за односе са јавношћу.

Упркос томе што “Боксит” више потражује него што дугује, улагањем значајних средстава у припрему и производњу руде, обезбијеђене су залихе на лагерима веће од 120.000 тона, чија је вриједност око осам милиона КМ.

Ове залихе, које су веће него икада до сада, омогућиће да се стратешки купац Фабрика глинице “Бирач” из Зворника уредно снабдијева и у зимском периоду, наводи се у саопштењу.

Из Компаније “Боксит” изражавају очекивање да ће и зворничка Фабрика, након значајних технолошких побољшања и других мјера које се предузимају, бити у прилици да уредније измирује обавезе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана