Добит Ауре већа од милион марака

Жељка Кокот
Добит Ауре већа од милион марака

Бањалука - "Осигурање Аура" Бањалука завршило је 2015. са нето добити већом од милион КМ, што представља раст у односу на претходну годину за 50 одсто.

Фактурисана премија истовремено је износила око девет милиона марака и повећана је за око 20 одсто у поређењу са 2014. годином.

Директор "Осигурања Аура" Миодраг Чопрка каже да су ови резултати плод домаћинског приступа управе и свих запослених.

- "Осигурање Аура" је у прошлој години остварило највећу премију и нето добит до сада и изузетно смо задовољни оствареним резултатима. Поред тога што смо константно имали покривене техничке резерве и адекватност капитала, успјели смо остварити раст премије од око 20 одсто или 1,5 милиона КМ у односу на 2014. и закључити годину са приближно девет милиона КМ фактурисане премије. Будући да смо жељели реално приказати резултате пословања, свјесно смо повећали резервације близу 40 одсто, а и поред тога остварили нето добит већу од милион КМ, што представља пораст од 50 одсто. Свјесно смо тежили ка већем расту добити у односу на премију из простог разлога што нам је примат сигурно и стабилно друштво - рекао је Чопрка и додао да су исплатили дивиденду у износу од 160.000 КМ Акцијском фонду и Фонду за реституцију РС коју у посљедњих пет година, од када је друштво докапитализовано, исплаћују без дана кашњења.

Међу кључним помацима који су остварени у прошлој години Чопрка наводи добијање дозволе за остале врсте неживотних осигурања, завршетак зграде у којој је сједиште друштва и проширење пословања на тржиште ФБиХ.

- Дозволу за остале врсте неживотног осигурања добили смо на бази повећања капитала из властитих извора, односно из акумулације добити из претходних година. То је доказ да је власничка структура друштва показала опредијељеност ка дугорочном и стабилном раду на тржишту. Када су у питању нове услуге које нудимо нашим осигураницима, посебно бих истакао дјелимично и потпуно каско осигурање, осигурање имовине, путничко - здравствено осигурање, осигурање радника, осигурање робе у транспорту и осигурање од одговорности. Новом палетом услуга заокружили смо комплетну понуду неживотних осигурања према нашим осигураницима и тако постали још конкурентнији. И даље ћемо настојати да сваког клијента боље упознамо с нашим производима, који су креирани у складу с њиховим потребама и захтјевима. Свјесни смо да само оваквим приступом можемо повећати повјерење осигураника, који ће комплетну бригу о својим ризицима повјерити нашем друштву - истиче Чопрка.

"Осигурање Аура" и за ову годину има амбициозне планове. Циљ је повећати тржишно учешће у РС и ФБиХ отварањем нових продајних мјеста. У 2015. отворена су три нова продајна мјеста и поред централе у Бањалуци друштво има 21 продајно мјесто у РС и филијалу у Сарајеву.

"Осигурање Аура" радиће и на интеракцији са осигураницима.

- У плану је унапређење интеракције са осигураницима како због приближавања области осигурања нашим клијентима, тако и због испитивања потреба тржишта. Посебно ћемо настојати да се приближимо млађој и популацији средњих година путем информационо-комуникационих технологија. Досадашњи резултати првенствено показују да нас осигураници препознају као сигурну и поуздану кућу. Указано повјерење желимо оправдати кроз брзу и ефикасну услугу и даље унапређење пословања према клијентима у складу с њиховим индивидуалним потребама. Сматрамо да клијентима треба вратити повјерење у осигурање као најјефтинији облик заштите тешко стечене имовине - навео је Чопрка.

"Осигурање Аура" присутно је на тржишту осигурања РС од 2007. године када је добило дозволу за обављање обавезног осигурања од аутоодговорности.

- Стављањем начела професионалности и поузданости у први план и пружањем квалитетне, оптималне и брзе услуге свим осигураницима, "Аура" је у протеклих осам година постала препознатљива на тржишту осигурања - каже Чопрка и додаје да је кључни мотив у пословању једне од ријетких домаћих осигуравајућих кућа креирање дугорочне конкурентске позиције на тржишту осигурања базиране на задовољству и повјерењу осигураника и пословних партнера.

Стопроцентна исплата одштете

Број одштетних захтјева у 2015. години био је већи у односу на 2014. за више од 30 одсто. У прошлој години исплаћено је 1,8 милиона КМ на име штете, што је повећање од близу 40 одсто у односу на претходну годину.

- Није било неисплаћених, а ријешених одштетних захтјева. Стопа ефикасности у рјешавању одштетних захтјева износила је 85,73 одсто, а стопа ефикасности у исплати одштетних захтјева 100 одсто. То нас сврстава у сам врх осигуравајућих друштава у овом сегменту пословања. Поред тога, просјечан рок од комплетирања потребне документације до исплате одштетних захтјева је испод 17 дана. Задовољство и повјерење клијената градимо управо кроз овако ефикасну обраду одштетних захтјева, тако да нам у великом проценту задовољни клијенти којима исплатимо штету постану највјернији осигураници - истакао је Миодраг Чопрка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана