До 2013. године у БиХ улажу 200 милиона евра

Марина Чигоја
До 2013. године у БиХ улажу 200 милиона евра

БЕОГРAД - "Делта Макси група" ће до 2013. године инвестирати више од 200 милиона евра за развој нове мреже и отворити 50 нових објеката широм БиХ, рекао је на презентацији у Београду генерални директор "Делта Макси групе" Драган Филиповић.

- У 2008. години смо имали прву заокружену пословну годину на територији Републике Српске и веома смо задовољни, јер смо у тој години успјели да извршимо ребрендовање свих наших објеката и да уведемо неки "нови дух" који "Делта макси" већ има у Србији. Сама 2009. година требало би да нам омогући нови раст од 70 одсто у односу на 2008. годину - истакао је Филиповић.  Додао је да ће ове године, прави изазов за "Делту" бити и освајање тржишта Федерације БиХ.

- ФБиХ нам је ове године први "прави залогај" и очекујемо да ћемо у 2009. години отворити прве објекте у Сарајеву, Зеници, Тузли и Мостару. У зависности од ситуације на тржишту, можда отворимо објекте и у неким другим градовима - казао је Филиповић.

У "Темпо" центрима у Бањој Луци, Приједору и Броду, сваких десет дана у наредна три мјесеца купцима ће по акцијским цијенама бити понуђени одређени производи.

- Од 2. марта креће тромјесечна акција у којој ћемо сваких 10 дана по акцијским цијенама продавати 30 различитих основних животних намирница - речено је на презентацији.

Прошле године "Делта макси" Бања Лука је остварила промет од 130.856.320 евра што је за 41 одсто више у односу на 2007. годину.

Планирани промет у овој години је 180 милиона евра.

Шопинг мол

Када је у питању градња шопинг мола у Бањој Луци, Филиповић је најавио да ће она почети у току ове године.

- У току ове године ћемо започети пројекат који смо већ договорили са Владом РС, а такође планирамо и да почнемо градњу шопинг мола у Сарајеву у току сљедеће године - истакао је Филиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана