Ђукановић озваничио почетак радова вриједних милијарду евра

Aгенције
Ђукановић озваничио почетак радова вриједних милијарду евра

Тиват - Премијер Црне Горе Мило Ђукановић рекао је у Тивту, на свечаности озваничења почетка грађевинских радова у марини "Луштица беј" вриједних више од милијарду евра, да је ово пројекат који утире пут новом моделу развоја.

"Ово је пројекат који ће допринијети да се развијамо на принципима одрживог развоја. Такође, ово је добра прилика га грађани Црне Горе могу да усвајају и нова бизнис знања", рекао је Ђукановић.

Он се нада да ће радови тећи планираном динамиком, те да ће се створити претпоставке за изградњу голф терена.

Ђукановић је рекао да постоји 10-ак приоритетних пројеката који су, или започети, или су у завршној фази и који ће мобилисати потрошњу вишу од 2,5 милијарди евра.

"Припремамо врло озбиљне пројекте из области енергетике. Поред развоја туризма, морамо мислити на саобраћајну повезаност, прије свега на ауто-пут и модернизацију аеродрома", додао је Ђукановић.

Предсједник компаније "Ораском" Самих Савирис рекао је да ће, поред марине која ће коштати 30 милиона евра, бити изграђен и голф терен са прелијепим погледом.

Савирис је рекао да му је драго да имају добру сарадњу са локалном самоуправом, како би учинили Луштицу најљепшим дијелом на Медитерану.

Завршетак свечаности у Тивту обиљежио је спактакуларан ватромет.

Укупна вриједност пројекта "Луштица беј" процјењује се на више од милијарду евра, а реализује је компанија "Луштица дивелопмент".

Тиватска компанија до сада је инвестирала више од 30 милиона евра у овај пројекат, који предвиђа изградњу преко 1.500 станова, седам хотела са укупно 1.200 соба, двије марине са 170 везова за јахте, голф терен са 18 рупа дизајна "Гери плејер" и градске објекте, укључујући бутике, ресторане, кафе барове, школу и болницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана