Ђоковићев бренд “Uniqlo” шампион у кризи

Танјуг
Ђоковићев бренд “Uniqlo” шампион у кризи

Београд - Јапански произвођач спортске одјеће и опреме “Uniqlo”, чији је глобални бренд амбасадор први тенисер свијета Новак Ђоковић, достигао је приход од продаје од трилион јена, односно десет милијарди долара, пренио је Танјуг.

“Uniqlo”, један од најпознатијих свјетских брендова, компанија је са више од 30.000 запослених, а има и више од 1.000 продавница у Русији, земљама Aзије, СAД и Европе.

Једна од најновијих продавница ове компаније је на углу Пете авеније и 53. улице у Њујорку, у простору од 30.000 квадратних метара, у коме је донедавно своју робу продавала компанија “Брукс Брадерс”.

“Uniqlo” је једина јапанска фирма која је у прољеће 2009. године у тренутку највеће свјетске економске кризе, када су чувени индустријски концерни попут “Тојоте” и “Сонија” биљежили губитке, пропадали и дневно отпуштали хиљаде вишкова радне снаге, већ у прољеће те године прогласила раст нето профита од 19 одсто, да би до краја године он износио фантастичних 50 одсто.

Према анкети часописа “Форбс” из 2009. године, директор и предсједник једног од десет највећих произвођача одјеће у свијету Тадаши Јанаи проглашен је најбогатијим Јапанцем, престигавши тадашњег предсједника компаније “Нинтендо” Хирошија Јамаућија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана