Ђокић: Српска пожељна дестинација за страна улагања

Срна
Ђокић: Српска пожељна дестинација за страна улагања

Бањалука - Република Српска је геостратешки пожељна дестинација за страна улагања и има велике потенцијале у области индустрије и туризма, истакао је министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић у разговору са представницима округа Воломин из Пољске, који су изразили спремност да инвестирају у Српску.

"На данашњем састанку договорили смо да се ради на припреми споразума о сарадњи са округом Воломин", навео је Ђокић и додао да ће то бити вид шире друштвене сарадње у оквиру које ће Српска и Пољска сарађивати, не само у области економије, већ и образовања и културе.


Представници округа Воломин истакли су да су заинтересовани за сарадњу са Републиком Српском због њене отворености према страним инвеститорима, природних ресурса којима располаже, као и релативно јефтине цијене електричне енергије.

Они су позвали предузетнике из Републике Српске да посјете Пољску и учествују на конгресу Економског форума у марту, гдје ће директним сусретима са пољским привредницима конкретизовати могућности сарадње, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Српске.

Делегацију из Пољске предводио је предсједник округа Воломин Казимиерз Раковски, а састанку су присуствовали и предсједник Подручне привредне коморе града Бањалука Горан Рачић и директор бањалучког предузећа "Космос" Душан Вјештица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана