Ђокић са представницима компаније "Арселор Митал"

Срна
Ђокић са представницима компаније "Арселор Митал"

БАЊАЛУКА - Директори компанија "Арселор Митал" из Зенице и Приједора Мехта Нихил и Младен Јелача упознали су данас министра енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић да је у овом тренутку пословање компаније у БиХ отежано функционише због великих поремећаја на тржишту челика.

Два директора су указала и на проблеме због чињенице да је цијена грађевинског челика који производи ова компанија у Зеници смањена за 50 одсто, саопштено је из ресорног министарства.


Представници ових компанија информисали су Ђокића да су радили одређена истраживања на лежишту "Видрењак" и да резултати нису задовољавајући, те најавили наставак истраживања технолошких рјешења која би омогућила употребу руде са овог локалитета.

Када је ријеч о лежишту Љубија, указали су да је оно спремно за експлоатацију, али да нису у могућности приступити обимнијој експлоатацији због поремећаја у финалној преради жељезне руде у Зеници.

Ђокић је изразио спремност на даљу сарадњу са овом компанијом, а заједнички је констатовано да је та сарадња у претходним годинама била веома значајна и корисна.

Он је посебно нагласио важност позиције државног предузећа Рудник жељезне руде, које је у саставу предузећа "Арселор Митал" у Приједору, те додао да је неопходно и даље радити на усклађивању односа између тог предузећа и компаније у заједничком предузећу "Арселор Митал" у Приједору.

На састанку је закључено да је потребна непосредна сарадња у наредном периоду како би се омогућио наставак рударске производње на подручју Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана