Ђокић: Пуна подршка Владе РС »Алумини«

Срна
Ђокић: Пуна подршка Владе РС »Алумини«

Зворник - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас у Зворнику да ће Влада Републике Српске дати пуну подршку даљим напорима да се настави позитиван тренд развоја компаније "Алумине" из Зворника.

Ђокић је, након разговора са предсједником Управног одбора "Алумине" Милом Матићем и начелником општине Зворник Зораном Стевановићем, рекао новинарима да је дошао у "Алумину" с циљем да се означе двије врло успјешне године пословања овог колектива, након што је Влада Републике Српске доста храбрим одлукама 2013. године одлучила да спаси ову фабрику од пропасти која је била извјесна. 

"Сада имамо веома успјешан и веома стабилан привредни колектив који на тржиште Републике Српске, БиХ, Европе па и ван Европе, извози изузетно кавалитетну палету производа", рекао је Ђокић и нагласио да је видљиво да је у претходне двије године "Алумина" достигла висок ниво развоја и унапређења технолошких процеса. 

Према његовим ријечима, посебно је важно да су у "Алумини" освојили неколико нових производа, напуштајући традиционалну металуршку грану и палету производа те врсте, истовремено окрећући се новим групацијама производа на којима се даље темељи изузетно висок пословни резултат који је "Алумина" остварила. 

"То се све види и у палети производа и њиховој структури и вриједности производа који у себи носе високу профитну стопу", рекао је Ђокић. 

Он је додао да има и сложен проблем, а то је отворен стечајни поступак Фабрике глинице "Бирач", што је резултат неодговорног рада претходних партнера, који су овдје били дуги низ година и који су овом колективу нанијели велику штету. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана