Ђокић: Јачање домаћих брендова упорношћу и радом

Срна
Ђокић: Јачање домаћих брендова упорношћу и радом

Бањалука - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић оцијенио је вечерас у Бањалуци да је јачање и развој домаћих брендова на домаћем, али и на иностраном тржишту, могуће постићи упорношћу и радом.

Ђокић је прије почетка свечаности поводом 20 година успјешног рада предузећа "Колорит" из Бањалуке истакао да је успјех тог предузећа примјер да упорност и ентузијазам, те посвећеност послу, могу дати резултате.

"Влада Републике Српске до сада је као подршку развоја овог предузеће уложила више од 70.000 КМ, које издваја за подстицаје предузећима, посебно онима која су извозно оријентисана", рекао је Ђокић Срни.

Он је додао да су 20 година успјешног пословања, као и стални раст и развој вриједни сваке пажње, те поручио да подржава и поздравља њихове напоре да се даље развијају.

"Својим радом они су дали допринос развоју индустријске производње у области прерађивачке индустрије Републике Српске, која је прошле године забиљежила стопу раста од 2,7 одсто", рекао је Ђокић.

Директор предузећа "Колорит" Саша Матић сматра врло значајним овај јубилеј јер је данас врло мало произвођача који опстају на тржишту.

"Успјели смо да број запослених радника са пет повећамо на 60, а производњу подигнемо на више од 15.000 тона годишње", рекао је Матић.

Према његовим ријечима, осим што својим производима снабдијева цијело тржиште БиХ, ово предузеће производе извози и у земље ЕУ.

"Треба бити стрпљив и упоран јер су почеци најтежи, те сваке сљедеће године треба уложити знање за развој", поручио је Матић.

Основна дјелатност предузећа "Колорит" је производња материјала за завршне радове у грађевинарству – фасаде, дисперзије, полудисперзије, грађевинска љепила, глет масе, масе за изравнавање подова и остали декоративни материјали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана