Директор зрењанинског Дијаманта на челу Конзума

Срна
Директор зрењанинског Дијаманта на челу Конзума

Загреб - Надзорни одбор "Конзума" у Хрватској смијенио је данас директора ове компаније Славка Ледића, а на његово мјесто именовао досадашњег предсједника Управе "Дијаманта" у Зрењанину Теа Вујчића.

"Позицију предсједника Управе жДијамантаж преузеће Владимир Миловић, досадашњи директор продаје и маркетинга", потврдили су из "Конзума".

Вујчић је двије године био директор Тодорићеве компаније "Звијезда". Прије тога је радио у АТ "Кернију" и "Дукату". Рођен је у Имотском, а Економски факултет је завршио у Загребу, преносе хрватски медији.

У "Конзуму" наводе да управљачке промјене у кључним компанијама у жАгрокоровојж малопродаји и производњи хране имају за циљ даље јачање концерна у Хрватској и региону, а све у оквиру новог пословног модела и плана реструктурисања.

Хрватски медији наводе да је Ледић смијењен само дан након што се јавности обратио Антионио Алварез, који ће спроводити процес реструктурисања овог концерна.

Пореска управа Хрватске блокирала је у петак, 31. марта, рачуне концерна "Агрокор", те компанија "Ледо", "Тисак", ПИК "Врбовец" и "Беље". Данас је блокиран и рачун компаније "Франк", једног од највећих "Агрокорових" добављача.

"Агрокор" има проблем са ликвидношћу због нагомиланих дугова у износу од шест милијарди евра, од којих највећи дио доспијева на наплату 2020. године. Овај концерн сву добит већ троши само на отплату камата.

Улогу лидера у тражењу рјешења преузела је Сбербанка, која држи више од половине дуга "Агрокора". Руска ВТБ банка је, уз Сбербанку, један од највећих повјерилаца овог концерна. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана