Директор РиТЕ „Угљевик“ најменаџер године

Aгенције
Директор РиТЕ „Угљевик“ најменаџер године

Бањалука - Директор Рудника и термоелектране /РиТЕ/ “Угљевик” Анто Гајић вечерас је у Бањалуци проглашен најуспјешнијим менаџером БиХ за 2012. годину, док је ова компанија освојила награду за привредни подвиг године, у избору Дирекције Агенције за избор најменаџера БиХ, југоисточне и средње Европе.

Награду за најменаџере у области великог бизниса освојили су директор „Унис телекома” Мостар Далибор Милош, директор компаније „Промо” Доњи Вакуф Кемал Чолак, директор погона Месне индустрије “Перутнина” Птуј у Брези Младен Андрић, те директор „ДМ” Сарајево Дамир Шлосел и директор „Еуро асфалта” из Сарајева Хамед Рамић.

За најменаџера деценије изабрани су директори „БХ Телекома” Неџад Решидбеговић, „Елкер Љубије” Приједор Горан Бојић и Завода за здравствено осигурање Кантона Сарајево Фарис Гавранкапетановић.

У категорији средњег бизниса награде су припале директору компаније „Милкус” Пале Миломиру Кусмуку, „Рива” Тузла Абдулаху Авдагићу, „Младегс” Прњавор Горану Врховцу и директору апотеке „Денида” из Сарајева Харису Реџепагићу.

Међу компанијама са посебним подвигом у овој години признање су добили директор Фабрике текстила „Сезаржс” Мехмед Илце, Мостарског аеродрома Марио Распудић и компаније за обраду дрвета „Станишић” Аци Станишићу.

Најбољи менаџер у области банкарства у овој години је директор Нове банке Бањалука Милан Радовић, док је у области здравства признање припало директору Завода за хитну медицинску помоћ Сарајево Сени Софтић Таљановић.

У области туризма награда је припала директору Бање “Врућица” Драгану Богданићу и директору туристичко-рекреативног центра „Паноника” Тузла Маиду Поробићу.

Награде за најуспјешније градоначелнике у БиХ припале су начелнику општине Лакташи Миловану Тополовићу и општине Илиџа Сенаиду Мемићу.

Предсједнику Спољнотрговинске коморе БиХ Бруни Бајићу уручена је награда за економско увезивање.

Награду за личност године добио је предсједавајући Савјета министара Вјекослав Беванда, док је министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић добио награду за допринос у стварању амбијента за развој компанија у области индустрије.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао је да чињеница да се ова манифестација одржава 27. пут говори да су на овом простору израсли успјешни пословни људи, и да афирмација најуспјешнијих менаџера у БиХ представља својеврстан подстрек развоју економије.

Он је изразио очекивање да ће успјешни менаџери кроз склапање нових послова бити значајан фактор у ланцу привредног развоја земље.

Директор Нове банке Бањалука Милан Радовић рекао је да ова финансијска институција биљежи раст активе од 200 милиона КМ у односу на 31. децембар претходне године и да је раст штедње премашио 100 милиона КМ, док је кредитни портфељ порастао за 150 милиона.

Он је додао да ће компанија на крају године остварити 10 милиона КМ нето профита.

За овогодишњи избор најменаџера у БиХ номиновано је 679 привредника, а додијељено је 25 награда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана